SİİRT / MERKEZ - 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Okul kütüphanemiz yaklaşık iki ay süren değişim ve dönüşüm süreci sonrası yeniden kullanıma açıldı. Öğrencilerimiz sayısı yaklaşık 3 bini bulan kitaplarımıza, barkodlu sistem ile artık daha dijital ve daha kolay bir şekilde erişim sağlayabilecekler. Ayrıca kütüphanede yer alan bilgisayar ile internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştirebilecekler. Sürecin işleyiş ve ilerlemesini sağlayan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz İsmail Öztürk: "Kütüphanemiz 6 Mayıs 2024 Pazartesi gününden itibaren daha geniş, daha ferah, daha sistemli ve daha dijital bir şekilde yeniden kullanıma açılacaktır. Süreç boyunca gerek maddi gerek manevi desteklerini esirgemeyen başta sayın okul müdürümüz Mehmet Nezir Çakar olmak üzere tüm idarecilerimize, her türlü sistemsel aksaklıkta yardıma koşan Abdullah Hoca'mıza, değerli öğretmen arkadaşlarımıza ve günlerce emek verip çabalayan öğrencilerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Nis

Bu yıl 9. su düzenlenen Siirt Kitap Fuarı Etkinlikleri kapsamında İlimize gelen saygıdeğer yazar Adnan Güneş öğrencilerimizle söyleşi düzenlemek üzere okulumuza gelecektir.

Yer: Siirt 75. Yıl MTAL Konferans Salonu

Tarih 25.04.2024

Şbt

OKULUMUZ VE PANİSYON BİNASINDA YAPILAN YENİ DÜZENLEMELER.

*NOBEL ÖDÜLLÜ BİLİM İNSANI AZİZ SANCAR'IN ÇALIŞMANIN ÖNEMİNİ VURGULAYAN VECİZ SÖZÜNÜ İÇEREN TABLO

* PANSİYON BİNAMIZDA ÖĞRENCİLERİMİZİN VERİMLİ DERS ÇALIŞABİLMELERİ VE KİTAP OKUYABİLMELERİ İÇİN İKİ BÖLÜMDEN OLUŞAN TOPLAMDA 200 KİŞİLİK KAPASİTESİYLE ÇALIŞMA SALONLARI OLUŞTURULDU.

* YENİLEN KIZ VE ERKEK MESCİTLERİ

* MASA TENİSİ SALONU

* YENİ DUVAR RENKLERİ VE DÜZENİYLE LABORATUVARLARIMIZ

Şbt

YÜZYILIN FELAKATİ OALRAK TARİHE GEÇEN KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLERİN BİRİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE DEPREMDE HAYATLARINI KAYBEDENLER İÇİN OKULUMUZDA ANMA TÖRENİ YAPILDI.

HER 6 ŞUBATI ACI HATIRALARIYLA HATIRLAYACAĞIMIZ BUGÜNDE RAHMETE KAVUŞAN DEPREM ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET, YAKINLARINA SABIRLAR DİLİYORUZ.

Ara

2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi ile birlikte okulumuzun iç ve dış mekanlarında yapılan çalışmalardan bazı fotoğraflar haber içeriğinde sunulmaktadır. Başta Okul Müdürümüz M.  Nezir Çakar olmak üzere Okulumuzun değerli idareci ve personellerinin gayretleriye okulda aksayan, çalışmayan sistem, ekipman ve tesisatların onarım ve bakımı birkaç aya varan süreçte hassasiyetle takip edilerek iyileştirme çalışmaları tüm süratle devam etmektedir.

Ara

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi itibariyle başlatılan "Kitabımın Sayfaları Hayal Dünyam" adlı projeyle 9. sınıftan 12. sınıfa kadar öğencilerimiz yerli ve yabancı yazarlardan oluşan klasik ve güncel olmak üzere 32 seçkin kitabı okumuş olarak mezun olacaklardır.

Ekm

Öğrencilerimize daha iyi bir gelecek sağlayabilmek adına düzenli olarak yaptığımız deneme sınavlarımızdan...

Eyl

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI BİRİMLERE KATILACAK OLAN 12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN STAJ YERLERİ OKULUMUZUN KONFERANS SALONUNDA 11.09.2023 TARİHİNDE SAAT 13.00 DE KURA İLE BERLİRLENMİŞTİR.

12. SINIFA GEÇEN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

Haz

Okulumuzda artık geleneksek hale gelen bilgi yarışmalarının üçüncüsü düzenlendi. Kültür ve Meslek dersi öğretmenlerimizin katkıları ile hazırlanan bilgi yarışmamazın kazananı 11 A Sınıfı oldu. İkinci 10-A üçüncü 9-D snıfları oldu

Ara

• YILIN ÖĞRETMENİ YİNE OKULUMUZDAN: Okulumuz 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden üçüncü kez yılın öğretmeni seçildi. Sağlık Hizmetleri Alanı Ders Öğretmeni Süheyla ERGÜN 2022-2023 Eğitim Öğretim Dönemi Yılın Öğretmeni olarak ilimiz ve okulumuzu Ankara'da Yılın Öğretmenleri Buluşmasında temsil etmiştir.

May

2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kapsamında 18 Mayıs 2022 tarihi Çarşamba günü 11:00-16:00 saatleri arasında ilimiz merkezi Güres Caddesi Sancaklar Ortaokulu önünde okulumuz Mesleki Eğitim ve Yeşil Dönüşüm başlıklı düzenlenen fuara katılım göstermiştir. Fuarda emeği geçen okul müdürümüz Şeyhmus ERTENE'ye, meslek dersi öğretmenimiz Süheyla ERGÜN'e ,koordinatör müdür yardımcımız Muhammed Kutup ERTENE'ye, müdür başyardımcımız Abdullah AKBABA'ya ve 12. sınıf öğrencilerimiz Serpil ORAN ve Nupelda BORAK'a teşekkür ederiz.

May

Okulumuzda geleneksel olarak her sene düzenlenen pilav günü bu sene de coşkuyla kutlandı. Kutlamada müzik dinletisi, toplu halay, çeşitli yarışmalar ve spor etkinliklerine öğrencilerin katılımı yoğun oldu.

May

Bu yıl ikincisi düzenlenen bilgi yarışmamızda 9,10,11,12. sınıflardan her sınıf düzeyinin birincileri olan  9C, 10B, 11B, 12A  sınıfları finale kaldı. Final turu 12A sınıfından katılım sağlayan Berfin YÜZEN, Serkan AKYÜREK ve Yeter AKYÜREK'in şampiyonluğuyla sonuçlandı. Bilgi yarışmamızı düzenleyen edebiyat öğretmenlerimiz Cebrail ELİNÇ ve İsmail ÖZTÜRK'e, yarışmaya jüri olarak katılım sağlayan değerli öğretmenlerimiz Görkem Nur KISABOY ve Bilal DİREKÇİ'ye,  bize bu imkanı sağlayan sayın okul müdürümüz Şeyhmus ERTENE'ye teşekkür ederiz.

May

Türkiye genelinde düzenlenen Aydınlık Yarınlara Bilgi Yarışmas'ına yazdığı kompozisyonla katılan okulumuz 11-A sınıfı öğrencisi Amine KORKUTAN 180.000 kişi içinden ilk 2.000'e girerek ödül almaya hak kazanmıştır. Okulumuza yaşattığı bu gurur vesilesiyle kendisine teşekkür ediyoruz.